Όπως και να το… παρουσιάσεις έτσι είναι…
Από την άλλη η πρώτη μονάδα Orion άρχισε τις δοκιμές στο κέντρο Lockheed Martin Space Operations Simulation Center (SOSC) στο Denver του Colorado.
Οι νέες εγκαταστάσεις με μέγεθος 41.000 τ.μ θα χρησιμοποιηθούν για να δοκιμαστεί η ικανότητα της NASA να δημιουργήσει ένα νέα πολλαπλών ρόλων πρόγραμμα για την εξερεύνηση του διαστήματος. Το διαστημικό σκάφος θα μπορεί να στείλει με ασφάλεια “… αστροναύτες σε επικίνδυνα περιβάλλοντα στο διάστημα”. Το Orion θα ξεκινήσει την πορεία του καθώς ο ήλιος… δύει στο πρόγραμμα του Διαστημικού λεωφορείου: η πρώτη πτήση του Orion θα έρθει το 2013 και η πρώτη με πλήρωμα το 2016.
Το Διαστημικό Σκάφος Orion
Αν και μοιάζει με τα προηγούμενα μοντέλα της εποχής Απόλλων, το Orion σχεδιάστηκε για αποστολές στο διάστημα μακράς διαρκείας, μέχρι και έξι μήνες. θα υπάρχει ένα σύστημα για το πλήρωμα και φορτίο, τμήμα για την πρόωση και ένα ειδικό σύστημα για να ‘κλειδώνει’ στο σύστημα εκτόξευσης. Απλοί μηχανισμοί με σκοπό την απόλυτη αξιοπιστία και το… “η δουλειά να γίνεται.”
Στο Denver, το Orion αυτές τις ημέρες ενώνεται με την ασπίδα προστασίας από την θερμότητα και θα δοκιμαστεί σε αντίξοες συνθήκες. Το δε πλήρωμα θα εκτελέσει μια σειρά από δοκιμές εξομοίωσης προσγείωσης στη Ερευνητικό Κέντρο δοκιμών στη βάση της NASA στο Langley.
Το νέο ειδικό κέντρο Space Operations Simulation Center
Ειδικά για το πρόγραμμα ετοιμάζεται το νέο κέντρο SOSC όπου θα διενεργούνται οι δοκιμές ώστε να εκτελούνται οι αποστολές με ασφάλεια. Κάθε τύθπου εξομοιώσεις αποστολών ρομποτικών – συνάντηση με έναν αστεροειδή, μέχρι και σύνδεση με τον Διαστημικό Σταθμό – International Space Station με συστήματα λέιζερ και οπτικού τύπου.
Στο SOSC θα δοκιμαστεί και το νέο σύστημα πλοήγησης και σύνδεσης, το STORRM (Sensor Test for Orion RelNav Risk Mitigation). Αυτό θα γίνει στην επόμενη αποστολή των διαστημικών λεωφορείων, την STS-134.
Στα μελλοντικά της σχέδια η Lockheed Martin αναπτύσσει ένα master plan με την ονομασία “Stepping Stones,” για όλο και πιο τολμηρές αποστολές. Σε μια από αυτές περιλαμβάνεται η προσεδάφιση στη Σελήνη, και συγκεκριμένα στο σημείο Lagrangian Point το 2018, αλλά και δύο αποστολές σε αστεροειδής το 2019 και το 2029, όπως και μια αποστολή στα φεγγάρια του πλανήτη Άρη – περιλαμβάνονται ρομποτικές αποστολές το 2031-35 στον Κόκκινο Πλανήτη…
Related posts
Categories
- android World
- cinemart / music / video
- comicmania / books
- computing / social media
- consumer electronics
- design / architecture
- ecotech / electric
- exhibitions
- faq / Infographics
- futuristas / iDea
- gadgetfreak taste
- gadgets / stuff
- gaming / fun
- iOS World
- legends / special
- men's world
- military / aviation
- mobile / smartphones
- space talk
- tablets / multimedia
- tech talk / science
- transport / concept