Για την προσπάθεια της ιαπωνικής Sharp στον στίβο των tablet έχουμε μιλήσει…
Η επίσημη παρουσίαση για την αγορά της Ιαπωνίας μας δείχνει ένα μοντέλο με οθόνη 10,8 ίντσες και ανάλυση 1.366 × 800 pixel και ένα με οθόνη 5,5 ίντσες και οθόνη με ανάλυση 1.024 × 600. Υπάρχει ασύρματη σύνδεση IEEE802b/g αλλά όχι 3G επικοινωνία ενώ θα υποστηρίζεται και από σύστημα πωλήσεων – ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, της ίδιας της εταιρίας.
Είναι μια cloud-based e-book πλατφόρμα που για την Ιαπωνία θα προσφέρει 30.000 εκδόσεις με την εταιρία να ελπίζει πως θα επεκτείνει την ποικιλία σε ταινίες και παιχνίδια.Τα περιοδικά και τα βιβλία θα διατίθενται σε HTML, PDF, ePUB και της Sharp το XMDF e-book φορμά.
Τα μηχανάκια τρέχουν ένα ιδιαίτερα… πειραγμένο Android με web browser και “pre-installed social network application”. Από την άλλη – είναι τρελοί αυτοί οι… Ιάπωνες, δεν θα έχει πρόσβαση στο Android Market λόγω της ανάλυσης της οθόνης (!)
Αυτό που είχε πάντως ενδιαφέρον είναι η επιλογή του ονόματος για την πλατφόρμα και τις συσκευές με το “Galapagos” να αναφέρεται στην εξέλιξη ενός προϊόντος ή μιας βιομηχανίας όταν είναι απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο – όπως γίνεται με τα κινητά στην Ιαπωνία. Η επιλογή του ονόματος για το νέο εγχείρημα μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί… επίδειξη τρέλας αφού όλοι σε αυτές τις τεχνολογίες αναζητούν συνέργειες και συνεργασίες αντί να έχουμε μια απόπειρα που μοιάζει με το απόφθεγμα του Δαρβίνου:
“In the struggle for survival, the fittest win out at the expense of their rivals because they succeed in adapting themselves best to their environment.”
Δεν είμαστε σίγουροι πως έχει ο κόσμος θέση για τέτοιους… μοναχικούς καβαλάρηδες στις τεχνολογίες!
Ρίξτε μια ματιά και θα δούμε τι ακριβώς θα γίνει με τιμές και παγκόσμια (;) διάθεση αργότερα…