Η μελέτη έχει γίνει από τον κο Mircea Cotlet, φυσικό χημικό στο Brookhaven Center for Functional Nanomaterials (CFN), και τον κο Hsing-Lin Wang, ερευνητή στο Τμήμα Χημικών στο Los Alamos, και αφορά μια ακόμη επαναστατική ιδέα για την κατασκευή νέων, λεπτών διάφανων φιλμ για πιο εύκολα σε χρήση φωτοβολταϊκά…
Τα νέα διαφανή φιλμ είναι πολυμερή με ημιαγωγούς που διαθέτουν μικροσκοπικά μόρια το καθένα από τα οποία αποτελείτε από 60 μόρια άτομα. Οι ερευνητές μας λένε πως το υλικό λειτουργεί με τη δημιουργία ροής των σταγόνων του νερού που ‘μπαίνουν’ σε ροή σε ένα στρώμα από πολυμερές υλικό. Όταν νερό εξατμιστεί τα σταγονίδια ‘επανασυναρμολογούνται’ σε μικροσκοπικά εξάγωνα κελιά. Το όλο φιλμ καταλήγει να μοιάζει κυψελωτό σε σχεδίαση ενώ οι ερευνητές μπόρεσαν να αναπτύξουν φιλμ που παράγονται εύκολα σε νανοκλίμακα..
Τα φιλμ είναι διαφανή επειδή οι ακμές των εξαγώνων έχουν αλυσίδες από πολυμερή που είναι πακεταρισμένες μαζί. Αυτές οι πολύ στενά στημένες κυψέλες μπορούν να απορροφήσουν φως και να… παράγουν ηλεκτρισμό! Voila!
“Φανταστείτε ένα σπίτι του οποίου τα παράθυρα είναι κατασκευασμένα από αυτό το υλικό που συνδυασμένα με μια οροφή με φωτοβολταϊκά θα μειώνει το κόστος σημαντικά,” λέει ο Cotlet. Συναρπαστικό ακούγεται…
Related posts
Categories
- android World
- cinemart / music / video
- comicmania / books
- computing / social media
- consumer electronics
- design / architecture
- ecotech / electric
- exhibitions
- faq / Infographics
- futuristas / iDea
- gadgetfreak taste
- gadgets / stuff
- gaming / fun
- iOS World
- legends / special
- men's world
- military / aviation
- mobile / smartphones
- space talk
- tablets / multimedia
- tech talk / science
- transport / concept