Gadgetfreak :: Not Just Tech
ecotech / electric, transport / concept

Την κατασκευή 100 σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου για αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου μέχρι το 2015 σχεδιάζει η Ιαπωνία…

Την κατασκευή 100 σταθμών με υδρογόνο για ανεφοδιασμό αυτοκινήτων που κινούνται με κυψέλες καυσίμου. Τους σταθμούς θα ετοιμάσουν οι πάροχοι αερίου και οι εταιρίες πετρελαίου σε τέσσερις μεγάλες πόλεις ενώ η χώρα στήνει τον κατάλληλο μηχανισμό για το λανσάρισμα τέτοιων οχημάτων στην αγορά το 2015…

Συνολικά 10 εταιρίες πετρελαίου σε δήλωση που ετοιμάστηκε με τις Toyota Motor Corp, Nissan Motor Co και Honda Motor Co, δόθηκε το σήμα για συντονισμένες προσπάθειες ώστε να επεκταθεί ο χρήση οικολογικών οχημάτων στην Ιαπωνία.

‘‘Κατασκευαστές αυτοκινήτων και προμηθευτές υδρογόνου ως καύσιμο θα δουλέψουν μαζί για να επεκταθεί η χρήση οχημάτων που χρησιμοποιούν κυψέλες καυσίμου (FCV) και να αναπτύξουν σύστημα για παροχή υδρογόνου σε όλη την Ιαπωνία,” είπαν οι κατασκευαστές ενώ κάλεσαν και την κυβέρνηση να υποστηρίξει τις προσπάθειες τους.

Τα αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου θα τρέχουν με ηλεκτρισμό που δημιουργείται από την χημική αντίδραση μεταξύ υδρογόνου και οξυγόνου και φυσικά η δημιουργία υποδομής όπως με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι απαραίτητη για να γίνει ευρεία η χρήση τους…

Το κόστος αυτής της υποδομής είναι μεγάλο πάντως με περισσότερα από 600 εκατομμύρια yen να απαιτούνται μόλις για έναν σταθμό υδρογόνου όπως λέει το Ιαπωνικό Υπουργείο Οικονομικών. Στη δημιουργία των 100 σταθμών βέβαια οι εταιρίες ελπίζουν πως θα μειώσουν το κοστολόγιο στα 200 εκατομμύρια yen για τον καθένα χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας. Τα πρώτα κέντρα θα δημιουργηθούν στο Tokyo, το Aichi, την Osaka και την Fukuoka.

Στις 10 εταιρίες ενέργειας είναι οι JX Nippon Oil & Energy Corp, Idemitsu Kosan Co, και Cosmo Oil Co, αλλά και οι Tokyo Gas Co και Osaka Gas Co.

Related posts

Τα χρώματά της αποκάλυψε η Williams

gadgetfreak
2 years ago

Το ταχύτερο bullet train στον κόσμο

gadgetfreak
7 years ago

Yamaha Power Beam – ένα αμορτισέρ για το σασί…

gadgetfreak
14 years ago
Exit mobile version