Ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου του Standford ανακάλυψε πως μονοπύρηνοι οργανισμοί μπορούν να μιμηθούν video games όπως Pinball και PacMan….
Ο ερευνητής του Stanford συνδύασε βιολογία και video games για να δημιουργήσει μια “εμπειρία βιοτικού παιχνιδιού” – biotic gaming experience. Ο Ingmar Riedel-Kruse που είναι καθηγητής βιομηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο ανέπτυξε τα βιντεοπαιχνίδια αυτά που χρησιμοποιούν ζωντανά κύτταρα όπως η paramecia, ένας οργανισμός με έναν πυρήνα ώστε να μπορεί κάθε άνθρωπος να συμμετέχει σε πειράματα και να μαθαίνει περισσότερα για τις βιολογικές διαδικασίες…
Όπως λέει ο Riedel-Kruse, ” οι εφαρμογές που έχουμε οραματιστεί μέχρι σήμερα είναι από τη μια επιμορφωτικές από την άλλη σκεφτήκαμε πως μπορεί ένας κοινός άνθρωπος να εφαρμόζει και πειράματα όσο παίζει…!”
Η εμπειρία των βιοτικών παιχνιδιών επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει τις ‘πράξεις’ ζωντανών μικροοργανισμών σαν να παίζουν… video games! Συνολικά υπάρχουν οκτώ παιχνίδια σε τρεις κατηγορίες: αν ο χρήστης διαδρά με διαδικασίας ενός κυττάρου, αποικιών (…) ή μορίων…
Ο χρήστης ελέγχει τους ζωντανούς μικροοργανισμούς με ένα χειριστήριο όπως στα κανονικά βιντεοπαιχνίδια! Ανάμεσα στα παιχνίδια το PAC-mecium, που μοιάζει με PacMan, το Biotic Pinball, το Ciliaball και το POND PONG.
Το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιηθεί η έρευνα από διάφορα επιστημονικά πεδία για να δημιουργηθούν νέα επιμορφωτικά video games…
“Μπορεί να πει κανείς πως η σύγχρονη βιοτεχνολογία θα επηρεάσει τη ζωή μας με επιταχυνόμενους ρυθμούς και κυρίως στις ‘προσωπικές μας’ μας βιοϊατρικές επιλογές είπε ο Riedel-Kruse. “Για αυτό το λόγο όλοι πρέπει να έχουν γνώσεις βιοιατρικής και βιοτεχνολογίας, συμπλήρωσε. “Τα βιωτικά παιχνίδια μπορούν να το προωθήσουν αυτό.”