Gadgetfreak :: Not Just Tech
space talk

Το MESSENGER γίνεται το πρώτο διαστημικό σκάφος σε τροχιά στον Ερμή…

Η NASA ανακοίνωσε πως το διαστημικό σκάφος της MESSENGER είναι πλέον σε τροχιά στον πλανήτη Ερμή. Η πρώτο διαστημική αποστολή που το έχει πετύχει. Περισσότερα από 40 χρόνια από την πρώτη προσσελήνωση και στην εποχή των ρομπότ στον πλανήτη Άρη και του διαστημικού τουρισμού είναι εύκολο να μην δώσουμε την πρέπουσα σημασία σε κάτι πραγματικά σημαντικό.

Προσέξτε όμως αυτό: την περασμένη Πέμπτη και στις 9 μ.μ ώρα Αμερικής, μετά από εξήμισι χρόνια ταξιδιού το διαστημικό σκάφος MESSENGER έχοντας καλύψει 4.9 δισεκατομμύρια μίλια και αφού… χαιρέτησε 3 φορές τον πλανήτη Ερμή, μια τη Γη και δύο την Αφροδίτη, έφτασε στον προορισμό του…

Αφού χρησιμοποίησε για 15 λεπτά τους κινητήρες του και καθυστέρησε κατά 1,929 μίλια/ώρα την ταχύτητα του (άφησε το 10% των καυσίμων του για να κάνει ελιγμούς σε τροχιά) είναι τώρα σε 12ωρη ελλειπτική τροχιά γύρω από τον πλανήτη, κάπου 15.506.029.440 χιλιόμετρα μακριά από τη γη…

Το MESSENGER (από τα MErcury Surface, Space ENvironment, Geochemistry, and Ranging) είναι η πρώτη αποστολή που θα φέρει δεδομένα από τον Ερμή από τότε που το διαστημικό σκάφος Mariner 10 φωτογράφησε το 45% της επιφάνειας του πλανήτη την περίοδο 1974-75. Θα μείνει σε τροχιά για έναν χρόνο και θα χαρτογραφήσει το 90% του πλανήτη, αυτή τη φορά με χρώμα.

Το διαστημικό σκάφος έχει πάνω του κάμερα υψηλής ευκρίνειας και μια σειρά από ειδικά όργανα για να μελετηθεί το φάσμα. Ειδικά όργανα που με μια εκπληκτική δουλειά είναι σε θερμοκρασία δωματίου αν και ο πλανήτης είναι τόσο κοντά στον ήλιο.

Στις 23 Μαρτίου τα όργανα θα ενεργοποιηθούν και μετά από μια βασική φάση δοκιμών θα προσφέρουν νέα ‘άποψη’ για τον πλανήτη που ελάχιστα γνωρίζουμε. Τα όσα φέρει επάνω του το MESSENGER μπορεί να βρει κανείς εδώ.

Related posts

Η γέννηση δύο Άστρων

gadgetfreak
5 years ago

Εκτόξευση για τον ωκεανογραφικό δορυφόρο Sentinel-6Α Michael Freilich

gadgetfreak
4 years ago

Μια και είμαστε στο διάστημα: έτσι θα βλέπαμε αν μπορούσαμε τη λάμψη 100 δισεκατομμυρίων αστεριών…

gadgetfreak
14 years ago
Exit mobile version