Θα το βρείτε να περιγράφεται ως “implantable Wireless Microchip Drug Delivery Device” και έχει σαν στόχο να ‘χτυπήσει’ την οστεοπόρωση…
Όλα είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια ο καθηγητής του ΜIT κος Robert Langer μαζί με τον κύριο Michael Cima. Η ιδέα ήταν να ετοιμαστεί ένα προγραμματιζόμενο, ασύρματα ελεγχόμενο μικροτσίπο που θα ‘δίνει’ στον οργανισμό το φάρμακο που χρειάζεται αφού εμφυτευτεί στον ασθενή.
Οι ερευνητές του MIT από το λεγόμενο πρόγραμμα MicroCHIPS, ανέφεραν πως ήδη εδώ και λίγες ημέρες έγιναν οι πρώτες κλινικές δοκιμές για αυτή τη συσκευή με επιτυχία. Στις δοκιμές γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση που είχαν διαγνωστεί με οστεοπόρωση λαμβάνουν τ καθημερινό τους φάρμακο – ονομάζεται teriparatide, μέσω μικροτσιπ αντί για την καθημερινή τους ένεση.
Το φάρμακο λαμβάνεται κανονικά, στις σωστές θεραπευτικές δόσεις και μπαίνει στο σύστημα των ασθενών.
Η δε συσκευή και ο συνδυασμός με την ουσία είναι πλέον βιοσυμβατές και ΔΕΝ προκάλεσαν καμία αρνητική αντίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα ενώ οι δοκιμές έδειξαν πως είναι εφικτό να έχουμε κανονικά προγραμματισμένη παράδοση των ουσιών. Η δοκιμή έγινε για έναν μήνα και το proof-of-concept της έρευνας έδειξε πως μπορεί να διαρκέσει 12 μήνες ή περισσότερο.
Η τοποθέτηση γίνεται με τοπική αναισθησία και η ασύρματη λειτουργία επίσης λειτούργησε ώστε ένα δίκτυο νοσηλευτών να μπορεί ασύρματα να διαχειρίζεται τα φάρμακα του ασθενή.
Το σημαντικότερο: η MicroCHIPS σχεδιάζει να ζητήσει έγκριση και επίσημα για το microchip το 2014.
Related posts
Categories
- android World
- cinemart / music / video
- comicmania / books
- computing / social media
- consumer electronics
- design / architecture
- ecotech / electric
- exhibitions
- faq / Infographics
- futuristas / iDea
- gadgetfreak taste
- gadgets / stuff
- gaming / fun
- iOS World
- legends / special
- men's world
- military / aviation
- mobile / smartphones
- space talk
- tablets / multimedia
- tech talk / science
- transport / concept