Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics

Japan – θα στείλουν ρομπότ στο διάστημα…

Η πρώτη ανακοίνωση είχε γίνει το 2011 για αποστολή στον International Space Station του ιαπωνικού… δωματίου, του Experiment Module “Kibo” το καλοκαίρι του 2013.

Το ρομπότ που θα σταθμό θα έχει αναγνώριση φωνής, επεξεργασία ομιλίας που έχει ετοιμάσει η Toyota, ενώ θα παραδίδει twitter και φωνητικά μηνύματα στη Γη από τον Ιάπωνα αστροναύτη Koichi Wakata.

Ρομπότ σχεδιασμένο από τον κο Tomotaka Takahashi που αποκαλύφθηκεαα σε σκίτσο στις 29 Νοέμβρη. Ο κος Takahashi έχει ιδρύσει την ROBO-GARAGE και έχει ετοιμάσει δεκάδες ρομπότ.

Ο Robi, έχει ύψος 34 εκατοστά και βάρος 1 κιλό ενώ θα μπορεί να αναγνωρίσει το πρόσωπο του Wakata. Το όλο σχέδιο έχει ετοιμαστεί από τη διαφημιστική εταιρία Dentsu Inc. και ομάδα του Tokyo University μετά από πρόταση της Japan Aerospace Exploration Agency.

Related posts

Facebook app για Windows Phone – αναβάθμιση στο 2.3…

gadgetfreak
13 years ago

Sony 4K Ultra HD – με HDR τεχνολογία…

gadgetfreak
9 years ago

Η νέα Panasonic LUMIX ZS80

gadgetfreak
6 years ago
Exit mobile version