Ο όρος είναι curved night-vision goggles using germanium nanomembranes…
…
Αυτουργός το Πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison και το ειδικό τμήμα – electrical and computer engineering, με τις οδηγίες του καθηγητή κου Zhenqiang “Jack” Ma. Επίτευγμα; δύο καινοτόμες τεχνολογίας ειδικά για τον Στρατό.
Με κόστος $750,000 από το τμήμα που ονομάζεται Air Force Office of Scientific Research (AFOSR), ο κος Ma ανέπτυξε κάτι επαναστατικό, τα “curved night-vision goggles” ειδικά Κυάλια με μεμβράνες από υλικό γερμάνιο.
Η δημιουργίας Γυαλιών Νυχτερινής Όρασης – night-vision goggles με κυρτή επιφάνεια, επιτρέπει μεγαλύτερο πεδίο όρασης – field of view for pilots, θέλει όμως ειδικά φωτοσυνθετικά υλικά με μηχανική δυνατότητα κύρτωσης και αυτό δεν το ΚΑΝΕΙ το πυρίτιο.
Με τις ειδικές μεμβράνες – germanium nanomembranes, ο κος Ma κατάφερε να ετοιμάσει έναν ειδικό ημιαγωγό, flexible semiconductor, κάτι που μέχρι σήμερα ήταν ειδική πρόκληση για να περνά το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεσμάτικά.
“Because of their higher dark current, the image often comes up much noisier on germanium-based imagers,” says Ma. “We solved that problem.”
Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε ήδη δόθηκε στην Intel ενώ με άλλο imaging, ο κος Ma με επιπλέον $750,000 δημιούργησε άλλους αισθητήρες που δουλεύουν σε ευρύτερη γκάμα φάσματος.
Ονομάζεται heterogeneous semiconductor nanomembrane, και αφορά την τοποθέτηση δύο μεμβρανών σε κάθε pixel, ένα επίπεδο σε IR και το άλλο για το ορατό φάσμα μαζί.
Τι επιδιώκει ο κος Ma: “Something that can take one picture with everything in it.”