Gadgetfreak :: Not Just Tech
futuristas / iDea, tech talk / science

Boeing – Τεχνολογία κατασκευής αεροσκαφών 3D Print για Guinness

maxresdefault

Εδώ και χρόνια σας λέμε πως είναι Η τεχνολογία. Η τεχνολογία που θα αλλάξει πολλά στη ζωή μας. Μιλάμε για το 3D printing. Εργαλεία, ιατρική, παιχνίδι και τώρα πτέρυγες. Ναι, πτέρυγες αεροσκαφών. Η Boeing μαζί με το εργαστήριο Oak Ridge National Laboratory συνεργάστηκαν για ένα ρεκόρ: το μεγαλύτερη αντικείμενο – solid object 3D-printed in a single piece, στον κόσμο. Το τυπωμένο τμήμα που κατασκεύασαν είναι εργαλείο που ονομάζεται “trim-and-drill” tool και θα χρησιμοποιηθεί για να ετοιμαστούν οι πτέρυγες στο επόμενο Boeing, του next-generation 777X jet των Αμερικανών.

Το αποτέλεσμα; στο Energy’s Oak Ridge National Laboratory (ORNL) στο Tennessee των ΗΠΑ ετοιμάστηκε ένα τμήμα με μήκος 17.5 πόδια, πλάτος 5.5 και ύψος 1.5 “comparable in length to a large sport utility vehicle,” όπως λέει η ομάδα. Το υλικό κατασκευής είναι το γνωστό θερμοπλαστικό ABS με βάρος 1,650 λίβρες.

Το ρεκόρ για τη Guinness World Records επιβεβαιώθηκε από τον κο Michael Empric σε ειδική τελετή στο Oak Ridge των ΗΠΑ.

Για το αντικείμενο χρησιμοποιήθηκε ένας τεράστιος 3D, η μηχανή της Oak Ridge με ονομασία Big Area Additive Manufacturing machine. Για το 3D-printed εργαλείο μίλησε ένας ‘δικός μας’ ο κο Leo Christodoulou, διευθυντής της Boeing στο τμήμα structures and materials: “The existing, more expensive metallic tooling option we currently use comes from a supplier and typically takes three months to manufacture using conventional techniques.”

Στόχος κατά τον κο Christodoulou είναι εργαλεία τυπωμένα όπως το 777X wing trim tool που: “will save energy, time, labor and production cost and are part of our overall strategy to apply 3D-printing technology in key production areas.”

Η παραγωγή του νέου 777X θα ξεκινήσει το 2017 με στόχο το 2020 και το εργαλείο θα χρημοποιηθεί στο St. Louis του Missouri.

Related posts

Mitte Water Purification System

gadgetfreak
7 years ago

Η Sony κλειδώνει accounts μετά από επιθέσεις…

gadgetfreak
13 years ago

Γιατί το κάθισμα κάνει κακό; Not only tech…

gadgetfreak
9 years ago
Exit mobile version