Παγκόσμιας σημασίας μπορεί να είναι η επαναφορά σε πτήσιμη κατάσταση της Dakotas 622 που συμμετείχε στον πόλεμο της Κορέας. Στις 17 Σεπτεμβρίου 1951, η 622 «Ποσειδών» σε απογείωση έφυγε από την πορεία, κατέληξε σε αβαθή νερά και Έλληνες και Αμερικανοί βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Κίτρινης Θάλασσας. Κι όμως, πήγε στην Αεροπορική Βάση Clark στις Φιλιππίνες και συνέχισε να πετά για δεκαετίες μετά από εργοστασιακή επισκευή.
Θα ακολουθήσουν χιλιάδες ώρες στο Αιγαίο, ακόμη και σε αποστολές Έρευνας και Διάσωσης στο μακρινό 2005 όταν είναι μια ‘Ντακότα’ που πέτα χαμηλά για 7 ώρες συνεχόμενα αναζητώντας ανθρώπους στη θάλασσα. Στην τελετή της ένταξης των νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών της ΠΑ Technam P2002JF ανακοινώθηκε η επαναφορά σε πτήσιμη κατάσταση της Dakota 622.
Σήμερα, το αεροσκάφος με την μακρά ιστορία βρίσκεται στους χώρους της 113 Πτέρυγας Μάχης στη Θεσσαλονίκη και μετά αυτή την ανακοίνωση της ελλληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που έχει εκδηλώσει έτσι την πρόθεση να προχωρήσει σε ενέργειες που θα επιτρέψουν στο αεροσκάφος να βρεθεί ξανά στους αιθέρες, ευχή όσων γνωρίζουν και τιμούν την αεροπορική ιστορία της Ελλάδας είναι αυτό να καταστεί εφικτό. Στο βίντεο, το αεροσκάφος και ο Σμήναρχος Ιπτάμενος (Ι) Σταύρος Σιδηρόπουλος με περίπου 3000 ώρες ως πιλότος στον τύπο, γύρω αλλά και μέσα σε μια ‘βασίλισσα των αιθέρων’ που μας γυρίζει στο χρόνο.