Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics, gadgets / stuff

Νέα Autel EVO Lite και Nano drones

Η Autel κάνει καλή δουλειά στον χώρο των drone. Και ειδικά στα ‘μεσαία’ μοντέλα. Τώρα θα κινηθεί σε μια ενδιαφέρουσα κατηγορία με τα νέα…

…EVO Nano και EVO Light. Η εταιρία θα δοκιμάσει να χτυπήσει την DJI στα πιο μικρά, ελαφριά drones. Το ένα είναι το EVO Nano, με βάρος μόλις 249 γραμμάτια ώστε στις ΗΠΑ να βρίσκεται κάτω από τα 250 της Federal Aviation Administration (FAA) που από εκεί και πάνω ζητά καταγραφή.

Το κομμάτι αυτό έχει μόνο το DJI Mavic Mini 2 ως βασικό ανταγωνιστή ενώ το EVO Nano υπόσχεται πως είναι καλύτερο. Έχει λένε σύστημα αποφυγής εμποδίων τριών μεθόδων, όπως και καλύτερη κάμερα. Συγκεκριμένα υπάρχει κάμερα 50MP 1/1.28 ιντσών στο Nano+, ή ½-inch 48MP στο Nano. Και τα δύο μοντέλα, έχουν κάτι καλύτερο από τον αισθητήρα 1/2.3-inch 12MP του DJI Mavic Mini 2.

Τα δε EVO Nano drone δίνουν και 4K 30 frames per second (fps) video, με μετάδοση live 2.7k video στον χειριστή και εμβέλεια στα 6.2 μίλια. Η αυτονομία φτάνει τα 28 λεπτά.

Από τον άλλη υπάρχουν και τα EVO Lite drones. Πιο μεγάλα και πιο ισχυρά. Το EVO Lite+ έχει αισθητήρα 1-ίντσας 20MP για καλύτερη απόδοση στον μειωμένο φωτισμό. Το UAV στο βίντεο φτάνει τα 6K 30 fps με διάφραγμα F2.8-F11. Το μεταβλητό διάφραγμα λένε πως το καθιστά καλύτερο από το DJI Air 2S.

Το δε EVO Lite έχει την κάμερα του EVO Nano+ και 4 αξόνων gimbal ώστε να μπορεί να τραβάει ΚΑΙ κάθετα για να postαρεις στα social media. Τα EVO Lite drones έχουν 7.4 μίλια αυτονομία και 40 λεπτά διάρκεια πτήσης.

Τα νέα μοντέλα έχουν automatic tracking και cinematic modes.

Το EVO Nano θα κοστίζει $649, το Nano+ $799, το EVO Lite πάει στα $1,149 και το EVO Lite+ στα $1,249 με την Autel να μην έχει ανακοινώσει τον χρόνο διάθεση. Η DJI είναι στόχος. Θα πετύχει;

Related posts

Sony Xperia D200X, D210X, D230X και SGP521…

gadgetfreak
11 years ago

KA-BAR – βίντεο ιστορίας για το iconic gadget επιβίωσης…

gadgetfreak
12 years ago

Huawei Sound

gadgetfreak
4 years ago
Exit mobile version