Με τις διεθνείς εξελίξεις να καθορίζουν πολλά δυστυχώς και τον εξοπλισμό των χωρών, νέες αφίξεις όπως το Panther KF51 της Rheinmetall, το νέο…

…Μέσο Άρμα της αγοράς ήταν αναμενόμενες.

Το Άρμα Μάχης έχει τριμελές πλήρωμα αφού πέρα από τον διοικητή και τον πυροβολητή στον πυργίσκο υπάρχει ο οδηγός ενώ και ένας επιπλέον σταθμός για weapons specialist ή διοικητή ίλης – επιλαρχίας έχει προβλεφθεί.

Με το 130mm Rheinmetall Future Gun System, με «επιπλέον επιλογές διαθέσιμες για παροχή συγκεντρωτικής ισχύος πυρός για πλήγματα μακράς εμβέλειας και κατά πολλαπλών στόχων» και αυτόματο σύστημα τροφοδοσίας με πυρομαχικά με 20 βλήματα σε ετοιμότητα. ψηφιακή αρχιτεκτονική, προστασία με passive, reactive και active τεχνολογίες όπως την KE protection και το Top Attack Protection System, το Panther KF51 έρχεται να διεκδικήσει μερίδιο σε μια αγορά που νομίζαμε νεκρή, των Αρμάτων Μάχης.

Το κύριο όπλο συμπληρώνεται από πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών, ενώ μπορεί να γίνει και εγκατάσταση τηλεχειριζόμενων σταθμών όπλων (RCWS) για χρήση εναντίον drones ή άλλων απειλών. Είναι πλήρως ψηφιακό φυσικά Άρμα ενώ η εταιρία λέει πως «χάρη στη δυνατότητα εντοπισμού πριν τη βολή, το KF51 Panther μπορεί να αναγνωρίζει και να εξουδετερώνει απειλές σε πρώιμο στάδιο».

Το κινητήρια σύνολο είναι συγγενικό με αυτό των Leopard 2, το βάρος όμως είναι μόνο 59 τόνους ενώ η εταιρία μιλά για μεγαλύτερη αυτονομία συγκριτικά με άλλα μοντέλα της αγοράς.