Το νέο μοντέλο της Kia είναι ένα σημαντικό για την ηλεκτροκίνηση μοντέλο αφού το EV3 είναι ένα πράγματι small electric SUV. Φυσικά έχουμε και την ενσωμάτωση…

…της AI τεχνολογίας σε έναν σημαντικό βαθμό κάτι που αλλάζει τα δεδομένα.

Το δε θετικό είναι πως από futuristικό concept όπως είχε εμφανιστεί πέρυσι, τελικά έχουμε ένα μοντέλο πολύ κοντά στην concept ιδέα. Και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και την Νότια Κορέα στο δεύτερο μισό της χρονιάς από τον Ιούλιο και μετά.

Το EV3 θα είναι το πρώτο παραγωγής EV μάλιστα που έχει τον Kia voice-activated AI βοηθό ενώ κάτι τέτοιο είχαμε δει και στο επίσης φρέσκο Kia K4. Είναι μια ιδέα που βασίζεται στο ChatGPT στην ουσία και δίνει συμβουλές σε πολλά από τα θέματα που ψάχνουμε.

Στην δε έκδοση με την 81.4kWh μπαταρία, το EV3 δίνει 600 χιλιόμετρα με μέτρηση WLTP. Αν όμως δεν έχετε το EV3 long-range μοντέλο, τότε το Standard θα έχει την 58.3kWh μπαταρία.

Η Kia θα δώσει και ένα GT-line μοντέλο με το κανονικό EV3 να φτάνει τα 100 σε 7.5 δεύτερα. Βασίζεται δε και στην Hyundai E-GMP πλατφόρμα.

Τα δε Kia EV εσωτερικά έχουν και οθόνες 12.3 ιντσών για το infotainment όπως και ένα 5άρι panel για HVAC αλλά και ένα 12′ heads-up display με πολλές streaming apps μέσα.