Πολλά και φρέσκα από την Microsoft που παρουσίασε και μοντέλα υπολογιστών αλλά και περισσότερα σε ότι αφορά την ανάπτυξη τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης. Να ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ πως η εταιρία έχει μέρος της OpenAI που δημιούργησε το ChatGPT αφού ο κολοσσός έχει το 49% της…

Η Microsoft έριξε λοιπόν στις 21 Μαίου πολλά φρέσκα πράγματα αλλά και νέες πρεμιέρες στην οικογένεια των υπολογιστών της. Τα νέα μοντέλα έχουν πια περισσότερες με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και έτσι θα δούμε τον νέο Copilot+ που έχει καλύτερη ΑΙ τεχνολογία σε όλους τους νέους φορητούς Surface.

Η εταιρία έχει έναν συνδυασμό hardware και λειτουργικού που είναι πιο βαθεία πια στην ΤΝ με τον Σάτια Ναντέλα Satya Nadella όπως να παρουσιάζει πως πολλές μεγάλες εταιρείες όπως οι Dell, Lenovo, Samsung, HP, Acer, Asus – που είναι και οι μεγαλύτεροι – θα ετοιμάσουν μηχανήματα με τον Copilot+.

Το κάνει το νέο σύστημα/εργαλείο; παρακολουθεί όλα όσα γίνονται στον υπολογιστή μας και έτσι η αναζήτηση θα είναι πιο αποτελεσματική (…)

Η εταιρία πάντως λέει πως έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας και τα δεδομένα από το ιστορικό χρήσης δεν πάνε σε data centers της Microsoft που δεν μπορεί να αποκτήσει τα δεδομένα.

Σε κάθε περίπτωση σε ότι αφορά τα μηχανήματα, έχει αλλάξει όλο το hardware αφού είναι ARM PC ΠΙΑ (!) με ταχύτητες που κοντράρουν τα Μ3 της Apple αλλά και το NPU που αναλαμβάνει τα της ΤΝ.

Νέα και βελτιωμένα είναι μάλιστα τα φορητά όλα με το νέο μικρό με την οθόνη των 13.8 ιντσών να έχει το πιο μεγάλο ενδιαφέρον – νομίζουμε: