Είναι η Μοίρας με το σήμα που αποτελείται από τους τέσσερις (4) άσσους της τράπουλας και οι οποίοι διαπερνώνται μ’ ένα βέλος, με ιδιαίτερη ακρίβεια, από το κέντρο τους. Και συμπληρώνει τα ένδοξα 70…

Τα μαχητικά της διαθέτουν το έμβλημα που αποτυπώνεται σε σχήμα ρωμαϊκής ασπίδας με το υπόβαθρο να είναι μαύρο και κόκκινο χωρισμένο σε τέσσερα (4) τμήματα.

Το σχέδιο συμβολίζει ότι το χαρακτηριστικό κλήσης της Μοίρας «ΒΕΛΟΣ», εξομοιώνοντας τα φερόμενα όπλα, διαπερνά το «Καρέ των Άσσων» αποφασιστικά, με χαρακτηριστική ισχύ, αποφέροντας ένα διαμπερές και απόλυτα ακριβές πλήγμα στα κέντρα βάρους του εχθρού. Αν και η αρχική ονομασία της Μοίρας ήταν 341ΜΑΗ (Μοίρα Αναχαίτισης Ημέρας) έχει τυποποιηθεί, όπως αποτυπώνεται στο σήμα της, σε 341Μ.

Η 341 Μοίρα (341Μ) συμπληρώνει 70 χρόνια από την ίδρυσή της και διοργανώνει επετειακή εκδήλωση, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 και ώρα 09:30, στην 111 Πτέρυγα Μάχης (111ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δοξολογία, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής, στατική έκθεση και πτήση σχηματισμού αεροσκαφών F-16 της Μοίρας.

Στον εορτασμό προσκαλείται να παραβρεθεί το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο έχει υπηρετήσει στην 341Μ.

Χρόνια πολλά 341…