Ναι, πέρα από τα 50 του F-16, φέτος έχουμε για την Πολεμική Αεροπορία μια επέτειο ιδιαίτερη αφού το έχουμε και την επέτειο των 50 Χρόνων του F-4. Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκου Δένδια, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Δημήτριου Χούπη και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων υπηρεσίας των αεροσκαφών F-4 στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), στην 117 Πτέρυγα Μάχης (117ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε δοξολογία – επιμνημόσυνη δέηση, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής, προβολή οπτικοακουστικού υλικού στον χώρο της 338 Μοίρας, στατική έκθεση αεροσκαφών, πτήση σχηματισμού αεροσκαφών F-4 της Μοίρας και πτήσεις με εξομοιωτές F-4.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολόπουλος, η βουλευτής Νομού Ηλείας, κα Διονυσία Ζήσιμου Αυγερινοπούλου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο, κ. Ιωάννης Τσαούσης συνοδευόμενος από τον πατέρα του, Αντιπτέραρχο ε.α. Βασίλειο Τσαούση, τον αρχαιότερο εν ζωή Διοικητή της 117 ΠΜ, o Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Ανώτατοι Αξιωματικοί της ΠΑ, διατελέσαντες Διοικητές Μονάδων που υπηρέτησαν αεροσκάφη F/RF-4, οι τοπικές πολιτειακές και θρησκευτικές Αρχές, επίτιμοι Αρχηγοί, αντιπροσωπείες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό που είχε υπηρετήσει στα αεροσκάφη F/RF-4.