Την εξέλιξη έχουμε μετά από τη δουλειά ερευνητών από το Ισπανικό Universitat Jaume…
Μιλάμε για μια τεχνολογία που μπορεί να οδηγήσει σε νέας γενιάς φωτοβολταϊκά με βάση τα υλικά γραφένιο και τιτάνιο – titanium dioxide, συνδυασμό που είναι πιο αποδοτικός από τη χημική κατά τους ειδικούς.¨
Το γραφένιο είναι ένας προτεινόμενος αντικαταστάτης για άλλο υλικό – indium tin oxide (ITO) που έχει εξεταστεί ήδη εδώ και καιρό σε έρευνες αλλά τα δύο υλικά σε νέα έρευνα φαίνεται πως δουλεύουν καλύτερα μαζί μαζί με ένα άλλο υλικό το ορυκτό perovskite.
Το υλικό είχε ανακαλυφθεί το 1839 στα Ουράλια της Ρωσίας από τον ερευνητή Gustav Rose και έχει το όνομα του ορυκτολόγου Lev Perovski.
Το γραφένιο έχει μια δομή όπως το… κοτετσόσυρμα με βάση άτομα άνθρακα και έχει μελετηθεί σε χρήσης φωτοβολταϊκών και από το Ινστιτούτο Max Planck για έρευνα – Polymer Research, στη Γερμανία, αλλά και από το διάσημο Massachusetts Institute of Technology (MIT). Με τη νέα μελέτη γραφένιο και διοξείδιο του τιτανίου κάνουν την μετατροπή του φωτός και το perovskite αποροφά την ενέργεια του ήλιου κατά το IEEE Spectrum σε άρθρο.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nano Letters με τίτλο “Low-Temperature Processed Electron Collection Layers of Graphene/TiO2 Nanocomposites in Thin Film Perovskite Solar Cells.”
Related posts
Categories
- android World
- cinemart / music / video
- comicmania / books
- computing / social media
- consumer electronics
- design / architecture
- ecotech / electric
- exhibitions
- faq / Infographics
- futuristas / iDea
- gadgetfreak taste
- gadgets / stuff
- gaming / fun
- iOS World
- legends / special
- men's world
- military / aviation
- mobile / smartphones
- space talk
- tablets / multimedia
- tech talk / science
- transport / concept