vaio

Θα κάνει το νέο μπαμ; Σύμφωνα με την αμερικανική WSJ, η Sony σχεδιάζει ένα νέο smartphone ικανό να παίζει παιχνίδια και ταυτόχρονα συσκευή που θα δουλεύει ως netbook/e-reader/PSP!

Ο στόχος; Η επίθεση στο Apple’s iPad. Οι συσκευές αυτές -θα είναι δύο μάλλον- θα δουλεύουν με μια νέα online media πλατφόρμα που σύμφωνα με πληροφορίες θα λανσαριστεί αυτό το μήνα αρχικά στις ΗΠΑ.

Όπως έχουν κάνει και στο παρελθόμ στη Sony θα συνεργαστούν με τη Sony Ericsson στον σχεδιασμό του νέου smartphone, αλλά σύμφωνα με “άτομα που γνωρίζουν για το θέμα” ο ρόλος θα είναι πιο ενεργός.  Αυτό, όπως λένε, γίνεται καθώς υπάρχει γενική κατεύθυνση στον εταιρεία για το ότι τα smartphones ταιριάζουν στην νέα στρατηγική της εταιρίας.

Εντωμεταξύ στη Sony κοιτούν επίσης σε συσκευές που θα βοηθήσουν να μεγαλώσουν σε μέγεθος τμήματα της εταιρίας  – ότι κάνει το iPad για την Apple – σύμφωνα με τον CFO της εταιρίας Nobuyuki Oneda.

Η εταιρία επιβεβαίωσε πως ο Kunimasa Suzuki, Αντιπρόεδρος της εταιρίας και υπεύθυνος για το τμήμα Sony VAIO division και Network Mobile Center, αλλά και προϊστάμενος στο τμήμα PlayStation και Network Products & Services divisions,  δήλωσε πως στη Sony “υπάρχει σχεδιασμός για νέες φορητές συσκευές”, αν και, όπως αναμέναμε, αρνήθηκε να τα αποκαλύψει.