Η Displaybank, μια από τις γνωστές εταιρίες στον χώρο της έρευνας αγοράς ανακοίνωσε σήμερα πως το κομμάτι των 3D Plasma Display Panel (PDP) TV αναμένεται να ξεπεράσει το 86% όλων των PDP TVs το 2013. Σύμφωνα με την αναφορά που δημοσιεύτηκε στο “3D TV Industry Trend and Market Forecast” η βιομηχανία πλάσμα τηλεοράσεων θα επεκταθεί σταδιακά σε 3D-ικανά προϊόντα ώστε οι πιο πολλές PDP τηλεοράσεις να εξοπλιστούν με 3D λειτουργία μέχρι το 2013.

Στο κομμάτι αυτό της αγοράς ουσιαστικά υπάρχει η κυρίως η Panasonic που παίζει σε 3D TV σε διάφορες ίντσες εκτός των 37 και η Samsung που θα λανσάρει 50, 58 and 63ιντσες τηλεοράσεις με στόχο όμως τις ΗΠΑ. Εδώ και 65 μήνες ακούμε και την LG Electronics να αναφέρεται σε 50 και 60ιντσα μοντέλα αλλά….

Σύμφωνα με τον έρευνα -αφορά τις ΗΠΑ βέβαια κυρίως, οι 3D πλάσμα αναμένεται να κερδίσουν τις ψήφους καταναλωτών που επιθυμούν πιο ‘λογικές’ τιμές TV που είναι στο άλλο άκρο από τις πιο τσιμπημένες 3D LED LCD TV. Από την άλλη σύμφωνα με τον Jusy Hong, αναλυτή του τμήματος των οθονών της Displaybank “η βιομηχανία PDP υποφέρει από μειωμένη παραγωγή αλλά και ικανότητα marketing συγκριτικά με τις LCD και από το ό,τι δεν έχει επενδύσει με στόχο το άνοιγμα της αγοράς εξαιτίας και της μειωμένης παραγωγής. “Οι 3D PDP TV θα παραμείνουν στο όριο της αντικατάστασης των 2D PDP TV στην μειωμένη PDP TV αγορά,” συμπλήρωσε ο αναλυτής της εταιρίας.

Εμείς θα πούμε πως στην Ελλάδα οι πλάσμα είναι πλέον το ‘ψωμοτύρι’ των καφέ οπότε δύσκολο το market recognition για το προϊόν….