Η έλλειψη συσκευών στην αγορά των smartphone συχνά οφείλεται σε εξαρτήματα που δεν παράγουν σε αρκετές ποσότητες οι προμηθευτές. Οι κατασκευαστές των LCD οθονών για smartphones όπως η Samsung και η LG Display δεν μπορούν να καλυψουν τη ζήτηση από εταιρίες όπως η Apple, HTC και η Nokia.

Έτσι η HTC αντιμετωπίζει προβλήματα στην προσπάθεια της να βρει αρκετές AMOLED οθόνες για τα smartphones της και για αυτό ανακοίνωσε πως θα αλλάξει προμηθευτές για κάποια μοντέλα και αντί για AMOLED οθόνες που δεν υπάρχουν αρκετές στην αγορά θα στραφεί σε Super LCD ή SLCD οθόνες. Η εταιρία πιστεύει πως οι διαφορές ανάμεσα στις οθόνες είναι τόσο μικρές που οι αγοραστές δεν θα μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά. Το κενό θα καλυφθεί με SLCD οθόνες από τη Sony.

Πρόκειτα για την VSPEC III LCD οθόνη που υπόσχεται καλό χρώμα, contrast, ευρειά γωνία θέασης και μειωμένη κατανάλωση.

“Η HTC έχει να αντιμετωπίσει υψηλή ζήτηση για κινητά της ειδικά με 3.7 ίντσες οθόνη. Οι νέες SLCD τεχνολογίας οθόνες μας επιτρέπουν να αυξήσουμε την παραγωγή μας” είπε ο κος Peter Chou, Διευθύνων Σύμβουλος της HTC. “Οι οθόνες SLCD παρέχουν στους καταναλωτές συγκρίσιμη εμπειρία με τις τρέχουσες οθόνες, συμπλήρωσε, με το επιπλέον όφελος της καλύτερης αυτονομίας”.